• دوشنبه ۳ آبان ماه، ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۲
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 958-986-5
  • خبرنگار : ----
  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا

افراد دیابتی گول نوشابه‌های رژیمی را نخورند

نوشابه های رژیمی به جای قند معمولی، دارای قندهای (شیرین کننده) مصنوعی مانند ساخارین هستند که فاقد کالری می باشند. اخیرا یکی از تحقیقات نشان داده است که مصرف نوشابه‌های گازدار رژیمی نه تنها موجب کاهش وزن نمی‌شوند، بلکه افزایش وزن را نیز به دنبال خواهند داشت. همه نوشابه های گازدار معمولی موجب چاقی می شوند که این طبیعی است. ولی آنچه که بسیار عجیب است این است که مصرف کنندگان نوشابه های رژیمی، بیشتر از افرادی که نوشابه های معمولی می خوردند، دچار اضافه وزن می شوند که این امر توسط تحقیقات آقای شارن فاولر اثبات شده است.

در این خصوص خبرنگار ایسنا سراغ یک کارشناس صنایع غذایی رفته تا با وی گفت‌وگو کند.

نوید میر در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه سیستان و بلوچستان گفت: مردم اغلب اوقات مصرف نوشیدنی‌های رژیمی را با اجرای رژیم های لاغری صحیح اشتباه می‌گیرند. یعنی برای کاهش وزن یا جلوگیری از چاقی به جای نوشابه های معمولی، نوشابه های رژیمی می خورند. در حالی که مشکل اصلی چاقی مردم، مصرف نوشابه‌ها نیست. بلکه مقدار و نوع رژیم غذایی آنهاست.

وی بیان کرد: شما نمی ‌توانید هر نوع و هر مقدار غذایی که می خواهید بخورید و ادعا کنید که چاق نخواهید شد، چون نوشابه رژیمی مصرف می کنید. اگر شما هیچ کار دیگری برای لاغر شدن انجام ندهید (مثل ورزش کردن و اجرای رژیم لاغری) و فقط نوشابه‌های رژیمی را به جای نوشابه‌های معمولی، مصرف کنید، وزنی از دست نخواهید داد.

وی تاکید کرد: بدن ما باهوش تر از آن است که فکر می ‌کنیم. مردم فکر می‌ کنند که می ‌توانند بدن خود را فریب دهند، ولی اینگونه نیست. اگر شما آن مقدار کالری را که به بدن خود قول داده‌اید، به آن نرسانید، احتمالا بدن ‌تان این عمل را با درخواست کالری بیشتر، تلافی خواهد کرد. در حقیقت به نظر می‌ رسد که مصرف نوشابه‌ های رژیمی، موجب تحریک اشتها می‌ شود، در نتیجه بیشتر خواهید خورد.

وی خاطر نشان کرد: شیرین کننده ها به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند.

شیرین کننده های طبیعی عموماً جزء گروه کربوهیدرات ها می باشند و از کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده اند و عبارتند از منوساکاریدها مانند گلوکز، فروکتوز و گالاکتوز؛ دی ساکاریدها مانند ساکاروز، لاکتوز و مالتوز. رافینوزیک سه قندی است که از گالاکتوز، گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است . الکل های پلی هیدریک (پلی اُل ها) درمواد غذایی شامل گلیسیرین، سوربیتول، مانیتول و پروپیلن گلایکول هستند. تمام آن ها به استثنای پروپیلن گلایکول شیرینی کمتری از قندها دارند و چنانچه به مقادیر کم مصرف گردند مزه آن ها نامشخص است.

وی ادامه داد: شیرین کننده های مصنوعی جزء گروه شیرین کننده های قوی محسوب می شوند . این شیرین کننده ها چندین برابر ساکاروز شیرین اند و بنابراین در غلظتهای بسیار کم مورد استفاده قرار می گیرند برخی از شیرین کننده های قوی عبارتند از آسه سولفام پتاسیم، آسپارتام، ساخارین و نمکهای سدیم و کلسیم آن و توماتین. این شیرین کننده ها در غذاهای کنسرو شده، شیرین کننده های روی میزی، آب سیب، نوشابه های سبک، ماست ها، دسرها، مخلوط های نوشیدنی، قرص های شیرین کننده و فرآورده های کم کالری و بدون قند کاربرد دارند.

میر در پایان گفت: بنابر این طبق صحبت هایی که به عمل آمد استفاده از نوشابه رژیمی جایگزین مناسبی برای نوشابه معمولی نیست و مردم نباید با این ترفند ها گول بخورند. همچنین افراد دیابتی اصلا از هر دو نوع نوشابه استفاده نکنند.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: