• سه شنبه ۱۵ آبان ماه، ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۳
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 978-886-5
  • خبرنگار : ----
  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا

"کینوا" خاویار گیاهی کویر را بشناسیم

کینوا معروف به خاویار گیاهی کویر بوده که سرشار از آهن، کلسیم و اسیدهای آمینه است .

به گزارش ایسنا- منطقه سیستان و بلوچستان، این گیاه که در سرزمین آمریکا کشت می شود در ایران اندکی ناشناخته مانده و در صورت توجه به ظرفیت ها و خواص مهم آن می تواند در کشورمان به یکی از مهترین محصولات گیاهی غذایی مبدل گردد و هم اینک در شهرستان خاش مورد توجه قرار گرفته است .

گیاه کینوا در سرزمین ایران که از کمبود شدید منابع آبی رنج می برد؛ فوق العاده دارای اهمیت می باشد .

با کشت و تولید این گیاه به راحتی بهره برداری اقتصادی از آبهای نامتعارف و زمین های شور انجام می شود .

دکتر خالد میری رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی ایرانشهر گفت: با تحقیقات مناسب و شناسایی گونه های جدید دارای ارزش غذایی بالا از آب های شور و نامتعارف از زمینهای شور کشورمان می توان نهایت استفاده را برد لذا کینوا یکی از این گونه های منحصربفرد گیاهی بوده که می توان به ارزش غذایی آن پی ببریم .

خالد میری افزود: این گیاه شبیه غلات بوده و مانند دیگر غلات پخته و مصرف می‌شود اما در شمار غلات محسوب نمی شود .

وی اظهار کرد:گیاه کینوا از خانواده چغندر و اسفناج بوده و به رشد در شرایط سخت شهرت دارد به همین خاطر از گزینه‌های عالی برای بیابان‌زدایی به شمار می رود .

میری ادامه داد: گیاه کینوا در رنگ‌های سفید، کرم، زرد، صورتی، قرمز و طوسی یافت می‌شود، نسبت به برنج قهوه‌ای پروتئین بیشتری دارد و سرشار از منگنز، مس و منیزیم است .

وی بیان کرد: طرز پخت گیاه کینوا تا حد زیادی شبیه به برنج سفید می باشد و به ازای هر پیمانه کینوا دو پیمانه آب لازم دارد و آن را در آب مرغ یا گوشت به مدت 10 تا 15 دقیقه و با حرارت ملایم می‌پزند تا زمانی که آب آن کاملا کشیده شود .

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش گفت: این گیاه دارای خواص ارزشمند غذایی بوده که در شرایط کم آبی شهرستان خاش می تواند جایگزین مناسبی برای برنج باشد و شیوه پخت آن نیز مانند برنج است .

معمولا برای خوش طعم‌تر‌ شدن کینوا به آن مقداری روغن‌ زیتون، لیموترش، نارنج، گوجه‌فرنگی و یا فلفل‌دلمه‌ای خرد شده، پودر کاری، ادویه‌جات و سبزیجات معطر اضافه می‌شود .

کینوا را همچنین به عنوان یک ماده پروتئینی و حجم‌دهنده در انواع سالادهای گرم و سرد، کوفته، کتلت، سوپ، برگر و ... استفاده می‌کنند .

در واقع کینوا را می‌توان جایگزین هر غذایی که با برنج یا عدس تهیه می‌شود، نمود .

حمیدرضا کبدانی با تاکید بر اینکه این گیاه در افرادی که علاقمند به عضله سازی و رژیم گرفتن و گرایش به گیاه خواری دارند جایگاه ویژه ای دارد افزود: این دانه گیاهی سرشار از آهن، اسید فولیک،کلسیم و اسید های آمینه بوده و به خاطر همین ارزش غذایی بالا سازمان جهانی فائو سال 2013 را به نام این گیاه نامگذاری کرده و توسعه کاشت آن نیز در 8 استان کشور مورد توجه قرار گرفته است .

وی اظهار کرد: امید می رود با گسترش کشت این گیاه که به خاویار گیاهی نیز شهرت دارد کشورمان هم در زمره تولید کنندگان و مصرف کنندگان این دانه ارزشمند قرار گیرد .

مدیر جهاد کشاورزی خاش بیان کرد: این گیاه ارزش اقتصادی بالایی دارد و با توجه به داشتن مقادیر زیاد آهن، اسید فولیک، کلسیم و اسید های آمینه برای کنترل و پیشگیری بسیاری از بیماریها تاثیرگذار است .

کبدانی ادامه داد: گیاه کینوا برای تمامی گروه های خونی مفید بوده و منبعی غنی از آهن، فسفر، ویتامین B ، اُمگا3، منیزیم، کلسیم و لیزین ( یک اسید آمینه‌ ضروری) می باشد و در متعادل کردن قند خون و کنترل دیابت نقشی ارزشمند ایفا می کند .

وی گفت: یکی از مزایای کینوا پیشگیری از سرطان بوده و بر حسب تحقیقات انجام شده در درمان سرطان پروستات نتایج مثبت آن دیده شده است .

این مسئول اظهار کرد: از مزایای دیگر کینوا که دارای مواد معدنی، ویتامین، فیبر و انواع دیگر آنتی اکسیدان بوده، فیبر بالای آن است که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد .

مدیر جهاد کشاورزی خاش تاکید کرد: خوردن کینوا بهتر از خوردن گوشت هایی نظیر گوشت گاو می باشد زیرا این گوشتها سرشار از چربی اشباع شده است لذا کینوا و لاغری و کاهش کلسترول با هم رابطه ای تنگاتنگ دارند.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: